“پیشرفت های چشمگیر فن آوری نیمه هادی ها در زمینه ساخت ریز پردازنده حافظه های با حجم بالا ساخت کنترل کننده های منطقی الکترونیکی برنامه پذیر را فرآهم آورد. در این کنترل کننده ها بر خلاف کنترل کننده های مبتنی بر قسمت های الکترومکانیکی، برای تغییر منطق کنترل کافی است بدون تغییری در سیم کشی یا قطعات فقط برنامه کنترل را تغییر دهیم، در این صورت می توانیم از یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر هر جا که خواسته باشیم استفاده نماییم PLC مخفف عبارت Controller Programmable Logic به معنای کنترل کننده منطقی برنامه پذیر است. PLC کنترل کننده ای نرم افزاری است که در قسمت ورودی ، اطلاعاتی را به صورت باینری دریافت و آنها را طبق برنامه ای که درحافظه اش ذخیره شده پردازش می نماید نتیجه عملیات را نیز از قسمت خروجی به صورت فرمانهایی به گیرنده ها و اجرا کننده های فرمان ارسال می کند .”
پیش نیاز
“این دوره که به عنوان یکی از پرکاربرد ترین دوره های اتوماسیون صنعتی محسوب
می گردد برای دو گروه از افراد توصیه می گردد. گروه اول : دانشجویان دانشگاهها که آشنایی نسبی با مباحث PLC داشته باشند و قصد دارند در آینده به صورت حرفه ای اقدام به طراحی یا کار با سیستم های PLC نمایند. گروه دوم : علاقه مندان به طراحی حرفه ای تابلوهای صنعتی ، راه اندازی خطوط تولید و پروژه های بزرگ که دوره های پیش نیازشرکت فنی مهندسی فرایند پردازان را سپری نمو ده اند. “
سرفصل
- ۱-آشنایی با محیط برنامه نویسی در نرم افزار SIMATIC Manager ، المانهای مهم و پرکاربرد در برنامه نویسی
- ۲-معرفی و آشنایی با خانواده های PLC های Siemens ، زبانهای برنامه نویسی LAD – FBD – STL ، آشنایی و کار با سیمولاتور PLC SIM ، نحوه سیم بندی و کار با سخت افزار
- ۳-آشنایی با جدول سمبل ها ، جدول متغیرها ، مانیتور کردن ، Modify ، Force ، آشنایی مختصر با پارامترهای آنالوگ
- ۴-“تنظیمات سخت افزاری و چیدمان توسط نرم افزار Step 7 ، آشنایی با بلوک های برنامه نویسی ، آشنایی با ماجول های مورد استفاده در صنعت ، برقراری ارتباط با PLC و دانلود و آپلود کردن برنامه، آشنایی با کاتالوگ CA01 ، Manual collection .”
مهارت های اکتسابی
“پس از پایان دوره فوق انتظار می رود مخاطب به سخت افزار مربوط آشنایی کامل داشته و بتواند در محیط نرم افزار با زبانهای برنامه نویسی برنامه نوشته و پروژه های در حد متوسط را راه اندازی نماید.”